Grondboringen

Van Grinsven is al een geruime tijd gespecialiseerd in het boren en installeren van brandputten en beregeningsputten en bronsystemen. Heeft u interesse of vragen over een put,van grinsven kan u hier deskundig advies over geven. Met onze mechanisch boormachine kunnen wij een boordiameters boren van 0.75 mm – 400 mm tot een maximale diepte van 250 meter.

De verschillende putten kunnen variëren van diepte en diameter, dit kan af hangen van één van de volgende factoren de bodemgelaagdheid, grondwaterkwaliteit en de gewenste capaciteit van de put. Tijdens het boren wordt goed gemonsterd om zo de bodemkwaliteit van de bodem zo goed mogelijk vast te stellen en daarna de filter in een zo juist mogelijk grondwater voerend pakket te plaatsen. Als de put is afgesteld wordt de filter omstort met filterzand om de water toevoer naar de put te bevorderen en te zorgen dat er geen zand in de put komt. Als er klei of andere storingslaag wordt doorboord zullen deze netjes wordt terug gestort door middel van mikolit. Nadat de put is afgestort wordt de bron schoon gepompt en de afpomping van de put bekeken. De gegevens worden verwerkt op de computer en daarna opgestuurd naar de klant.

De brand en beregeningsputten kunnen beide in het totaal wordt gemonteerd en gerealiseerd. Dit kan inhouden het monteren en in hangen van een pomp, het afwerken van de putten doormiddel van straatpotten, aanrijdbeveiliging . Wij staan garant voor een kwalitatieve goede put, U put kan bij ons op maat worden gemaakt.